ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

ОБЩИ УСЛОВИЯ НА ПОЛЗВАНЕ

1. ДЕФИНИЦИИ. 

1.1. ПРОДАВАЧ - интернет магазин www.trendbrands.bg, който е собственост на фирма ,,ТРЕНДБРАНДС БГ” ООД, с адрес на  управление гр. София, бул. “Петко Каравелов" №34, вх.1, вписано в търговския регистър на РБ с ЕИК 204614841.,,ТРЕНДБРАНДС БГ” ООД  е търговско дружество, което създава и поддържа настоящият електронен магазин, предлага и продава стоки в магазина и определя настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ, при които се продават стоките. ,,ТРЕНДБРАНДС БГ” ООД има пълните права да променя едностранно съдържанието на Интернет сайта, както и начините на достъп до него.

1.2. УЕБСАЙТ - интернет сайтът www.trendbrands.bg, както и всички приложения, представляващи виртуална платформа, предлагащи на клиента достъп до каталога с предлагани артикули за постигане на съгласие между Продавач и Потребител за поръчка и покупко-продажба на стоки.

1.3. ПОТРЕБИТЕЛ - всяко лице, което е дееспособно и се е съгласило с настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ НА ПОЛЗВАНЕ, във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите чрез електронния магазин стоки.

1.4. ПРОФИЛ -  потребителско име и парола, избрани от Клиента и предоставящи му достъп до всички предлагани в уебсайта стоки и услуги, както и за обмен на информация с Продавача.

1.5. ПОРЪЧКА - заявка , направена от Купувача, за закупуване на предварително избрани от него стоки, предлагани на Уебсайта. Поръчката се приема и одобрява посредством имейл от Продавача. След получаване на имейл за потвърждение на направена поръчка, тя се опакова и изпраща по куриер до Клиента.

1.6. ДОГОВОР ОТ РАЗСТОЯНИЕ – сключеният от разстояние договор /поръчка/, чрез настоящият електронен магазин, отправена от Купувач към Продавач, за покупко-продажба на стоки.

1.7. ПРОМО-КОД - произволна комбинация от символи, букви, цифри, даваща право на Клиента да ползва фиксирана и/или процентна отстъпка от стойността на Поръчката. Промо-кодовете се предоставят от Продавача на Клиента, чрез посочен от последния, имейл.

1.8. КУРИЕР - търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес, работейки съгласно изискванията на Закона за пощенските услуги. Поръчките, реализирани през Уебсайта, се доставят чрез куриерска фирма "Спиди" АД и ,,Рапидо".

1.9. КОЛИЧКА - виртуален списък, съставен от избраните за закупуване от Клиента стоки.

1.10. БРОШУРА/ИЗВЕСТИЕ - електронни информационни съобщения, отнасящи се до предлагани в електронния магазин стоки, през определен период от време, които може да са поместени на Интернет страницата, а може и да се изпращат по електронната поща на Потребителя.

2. УСЛОВИЯ НА ПОЛЗВАНЕ.

2.1. Последващите Общи условия на ползване, уреждат начинът и правилата за ползване на електронен магазин www.trendbrands.bg.

2.2. С настоящите Общи условия на ползване, ,,ТРЕНДБРАНДС БГ” ООД, декларира, че е регистриран като администратор на лични данни и същите са защитени по смисъла на Закона за администриране на лични данни, като те няма да бъдат предоставяни на трети страни.

2.3. При извършване на регистрация в www.trendbrands.bg, както и при потвърждение на направена поръчка, Купувачът потвърждава, че е запознат и приема настоящите Общи условия на ползване.  ,,ТРЕНДБРАНДС БГ” ООД си запазва правото да променя Общите условия на ползване по всяко време, без изрично да уведомява за това. Общите условия на ползване са публикувани на видно и общодостъпно място, с което се счита, че всеки клиент е уведомен за тях.

2.4. Информационните бюлетини и съобщенията, които уебсайтът www.trendbrands.bg изпраща, са поискани от страна на регистрирани потребители или такива, които са дали своето съгласие за тяхното получаване. Това са електронни съобщения с рекламна цел и съдържание, както и такива за потвърждение на направена поръчка и за срока на доставка. В случай на отказ от получаване на известия чрез имейл, следва да бъде заявено искане за отказ на info@trendbrands.bg

2.5. Всички обявени цени в уебсайта www.trendbrands.bg, са в български левове, с включен ДДС и важат за 1 брой/ чифт артикул. Всяка направена поръчка през уебсайта, се счита за отделен Договор от разстояние.

2.6. Уебсайтът www.trendbrands.bg дава възможността на своите клиенти да пазаруват посредством направена регистрация. При пазаруване с регистрация, е задължително да се попълни име на получателя, адрес за доставка и телефонен номер, с оглед осъществяване на доставка на направената поръчка. Пазарувайки като регистриран потребител, Клиентът има възможността да получава бонуси и намаления, при следващите си поръчки, когато се обявяват намаления специално за регистрирани потребители.

2.7. Уебсайтът www.trendbrands.bg гарантира, че всички предлагани стоки и артикули са 100%  оригинални, с всички необходими сертификати и лицензи, закупени от оторизирани представители и производители. Ние гарантираме на 100% качеството и оригиналността на всеки предлаган от нас продукт.

3. ПОРЪЧКА.

3.1. При поръчка, Клиентът добавя желаните артикули в "количката", избирайки размера, цвета и количеството на всеки артикул поотделно. След като артикулите са избрани и добавени в "количката", Клиентът влиза в своя профил , посредством имейл и парола, избира начин на плащане и адрес на доставка, след което потвърждава своята поръчка. От този момент, се счита, че Клиентът се е запознал и съгласил с Общите условия на ползване и е съгласен с така направената поръчка. 

3.2. При успешно направена поръчка, тя се обработва и се изпраща електронно писмо на посочения от Клиента имейл, че същата е потвърдена.  В имейла за потвърждение, се посочва номерът на поръчката, поръчаната стока, както и дължимата сума. От този момент се счита, че Клиентът е подал заявка за изпълнение към www.trendbrands.bg, а Продавачът се задължава да я изпълни.

3.3. В случай на невъзможност за изпълнение на поръчката по обективни причини, Клиентът ще бъде незабавно уведомен, посредством имейл или телефон, които е предоставил при заявяване на поръчката. Ако поръчаните артикули са заплатени предварително, ще бъде възстановена цялата сума.

4. ДОСТАВКА.

4.1. Доставката на поръчките, направени през www.trendbrands.bg, се извършва посредством куриерска фирма “СПИДИ" АД или ,,Рапидо". 

4.2. Поръчки с обща стойност в количката до 60 лв., се заплащат от Клиента, в рамер на 4 лв.

4.3. Продавачът не носи отговорност за неизпълнена поръчка, ако не е предоставен точен и пълен адрес за доставка.

4.4. Стандартният срок на доставка е 2 седмици, за не налични стоки. 

4.5. При изпращане на поръчката с куриер, Клиентът ще бъде уведомен, посредством имейл, че поръчката е в процес на доставка. 

4.6. Всяка поръчка се изпраща добре опакована, с цел избягване на транспортни дефекти.

4.7. Всички разходи, свързани с транспорта на стоки, които Клиентът връща, са за негова сметка.

5. ПЛАЩАНЕ.

5.1. Заплащането на поръчката може да се извърши по следните начини:

5.1.1. Чрез Paypal, като се избере тази опция от менюто за плащане. Плащането се извършва с кредитна или дебитна карта с регистрация в системата на Paypal.

5.1.2. С ,,наложен платеж”- поръчаните артикули се заплащат в брой на куриера при доставка.

5.2. Всички обявени цени на  уебсайта www.trendbrands.bg, са в български левове, с включен ДДС и важат за 1 брой/ чифт артикул.

5.3. Всяка поръчка, която не е заплатена, все още е собственост на www.trendbrands.bg. С нейното заплащане, Купувачът придобива правото на собственост върху нея. 

5.4. Ако поръчката е заплатена по електронен път,  www.trendbrands.bg поема отговорността поръчката да бъде доставена във възможно най-кратък срок на Купувача.

    

6. ПРАВО НА ОТКАЗ.

6.1. Всеки Клиент, който е направил поръчка през уебсайта  www.trendbrands.bg, има право в срок от 30 дни от получаване на поръчката, да върне стоката, ако не е удовлетворен от продукта или има несъответствие на поръчаните продукти със сайта. 

6.2. През този период всеки един поръчан продукт може да бъде върнат или заменен.

6.3. Връщането и замяната на продукти, трябва да стане в указания срок чрез куриерска фирма до следния адрес: гр. София, бул. "П.Каравелов" №34, вх.1. 

6.4. За да бъдат върнати продуктите, Купувачът трябва да уведоми www.trendbrands.bg посредством имейл на info@trendbrands.bg, посочвайки своите данни и банкова сметка за възстановяване на сумата.  

6.5. При отказ от договора, а Клиентът е заплатил стоката, ще му бъде възстановена платената сума само за върнатите артикули. Сумата ще бъде възстановена на клиента по неговата банкова сметка, която е посочил в имейла, до 10 работни дни, от датата на получаване на пратката в нашия офис. Всички разноски, които са направени по транспорта на стоката от Клиента до нашия офис, са за сметка на Купувача.

6.6. Върнатите продукти трябва да са в своята цялост с ненарушен търговски вид, без видими следи от носене или използване, със запазени и не премахнати оригинални етикети, ведно с всички опаковки, аксесоари, гаранции, сертификати и др., така както са получени от Купувача.

6.7. Връщане на закупена стока се прави, когато същата не съответства на договореното между страните по договора, а именно:

6.7.1. Изпратена е грешна стока, различна от поръчаната, в това число грешен модел, размер или цвят.

6.7.2. Производствени дефекти или на части от стоката.

6.7.3. Липса на части от стоката.

6.7.4. Констатирани транспортни дефекти на стоката.

6.8. Правото на отказ от договора, не може да се упражни за бельо, бански, на които е премахната хигиенната лента, чорапи, слънчеви очила, бижута, часовници, както и козметичните продукти, които са разопаковани.

6.9. При дефект на стоката, Клиентът трябва незабавно да уведоми Продавача на имейл info@trendbrands.bg или на тел: 0897 00 77 87. Както и да върне продукта до 30 дни от датата на получаване на същата на адреса на Продавача.

7. ОТГОВОРНОСТ.

7.1. Продавачът носи отговорност за щети на стоките по време на транспортиране на доставката до Клиента. 

7.2. При доставка, ако бъдат констатирани очевидни признаци на повреда, а именно нарушена цялост на транспортната опаковка, деформация или др., то Клиентът трябва да откаже доставката.

7.3. При връщане на стока, съгласно условията по т.6. Право на отказ,  до нашия офис, отговорността за повреди по време на транспорта или загубата на пратката, носи Клиентът.

7.4. Отговорността за недостатъци на стоката, за изпълнение на договора за продажба от разстояние, както и за възстановяване на платени суми по върнати продукти, е на Продавача.

7.5. Съдържанието, логото, изображенията, текстовете и мултимедийното съдържание, поместени на сайта www.trendbrands.bg, са собственост на ,,ТРЕНДБРАНДС БГ” ООД. 

7.6. Забранява се копиране, разпространение, публикуване, промяна или именение, прехвърляне на трети лица, включително всякакъв вид съдържание, без изричното писмено съгласие на ,,ТРЕНДБРАНДС БГ” ООД.

7.7. ,,ТРЕНДБРАНДС БГ” ООД не носи каквато и да е отговорност пред трети лица, относно публикуваната информация на уебсайта, нарушавайки нечии авторски права или други права на интелектуалната собственост.

8. ГАРАНЦИЯ.

8.1. Всички предлагани стоки на уебсайта www.trendbrands.bg, са 100% оригинални и качествени, с доказан произход и гаранция.

8.2. Стандартният срок на гаранция е 30 дни. Изключение от това правило, е за стоки, на които имат 2 годишна гаранция, като това е изрично упоменато в домументацията, която се изпраща ведно с поръчката.

8.3. Гаранционният срок започва да тече от датата на получаване на стоката от куриера.

8.4. Гаранционният срок може да бъде удължен, при условие, че Клиентът не може да използва продукта или стоката се забави.

8.5. При получаване на пратката от куриера, Клиентът е длъжен да провери нейната цялост. При констатиране на транспортен дефект, Клиентът има право да откаже приемането на пратката.

8.6.  При констатиране на производствени дефекти, има право да  върне продукта в 30 дневен срок, като незабавно уведоми www.trendbrands.bg посредством електронно съобщение на info@trendbrands.bg.

8.7. Ведно с поръчаните стоки, Клиентът ще получи фактура, която ще служи и като гаранционен документ.

8.8. Право на отказ за изпълнение на гаранция, може да бъде в следните случаи:

8.8.1. Непредставяне на фактура, за стоката, която е закупена от www.trendbrands.bg, и за която има гаранционни претенции. 

8.8.2. Изтичане на гаранционния срок.

8.8.3. Вреди, причинени от страна на Клиента.

8.8.4. Непрофесионално третиране, обработка или грижи към продукта.

8.8.5. Всякакви вреди, настъпили от неправилната употреба на продукта и независещи от Продавача.

8.9. Продавачът е длъжен да отговори на искането за използване на гаранцията по един от следните начини, а именно:

8.9.1. Чрез замяна на продукта.

8.9.2. Чрез връщане на поправен продукт.

8.9.3. Чрез връщане на парите за продукта.

За всякакви въпроси, може да се обърнете на info@trendbrands.bg или на тел. 0897 00 77 87

Настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ НА ПОЛЗВАНЕ са съставени от ,,ТРЕНДБРАНДС БГ” ООД, съгласно законовите изисквания на Република България към 01.06.2017 г. 

Линк към ОРС: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=BG